torsdag den 8. oktober 2009

VIBORG - projektet. En udstilling i Senko Studio i Viborg






VIBORG-projektet udstilles i Senko Studio, Viborg frem til 15 november 2009.
www.senko.dk


Viborg _projektet består af en række dele:

1. Et plakatprojekt udført i New York, London, Berlin og København med plakater, der proklamerer, at Viborg er verdens centrum.

2. Et plakatprojekt udført i Viborg, hvor plakaterne henholdsvis udsiger ”Viborg er et hul i jorden” og ”Viborg er verdens centrum”.

3. Tekst på Senko Studios facade: ”Senko Studio er et hul i jorden Senko Studio er verdens centrum”.

I selve galleriet indgår følgende fire værker.

1. Dokumentation af plakatprojekt i form af fotos fra New York, London, Berlin og København.

2. Et fænomenologisk kort over Viborg midtby – tegnet på papirlapper, mens jeg gik rundt i Viborg.

3. Videoværk på fem skærme. Fragmentariske nærbilleder fra Viborg + tekstfragmenter af oplevelsesfilosofiske teorier og statements, der sætter Viborg i scene som et kunstnerisk og kulturelt centrum. De filosofiske tekstbidder fremhæver oplevelsens subjektive grundkarakter, mens øvrige tekstlinier udsiger eks. ”Viborg er Viborg – alt andet er alt andet” eller ” Viborg ist ein Berliner” med referencer til henholdsvis Ad Reinhard og J F Kennedy. Førstnævntes udsagn om at ”Kunst er kunst – alt andet er alt” var en vigtig igangsætter for Joseph Kosuths konceptuelle kunstpraksis.

4. En installation. En palle med et videomedieret hul i jorden og en bunke opgravet jord.


VIBORG er et stedspecifikt projekt, der konkret forholder sig til Viborg såvel som til udstillingsstedet selv. Senko Studio er netop dette besynderlige rumskib - landet i en fjern passage mellem to gågader i det mørke Jylland. Et selvudnævnt ´avantgarde-galleri´ i provinsen, der - absurd, patetisk og overmodigt - forsøger at råbe med de store kunstcentre i verden.

Og selvom fortællingen, der insisterer på at iscenesætte Viborg i en eller anden form for central position, måske lyder absurd, er den måske ikke mere konstrueret end den om hullet. Det handler om blikket på Viborg og verden - betragtet udefra og helt tæt på...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar